czinegemanufaktura.hu - Általános szerződési feltételek


Általános szerződési feltételek

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Czinege Manufaktúra Kft. által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek).

A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg:

 • Üzemeltetői adatok ismertetése
 • Általános tudnivalók
 • Rendelési információk ismertetése
  • Regisztráció
  • Termékek leírása
  • Rendelés menete
  • Rendelés lépéseinek bemutatása
  • A megrendelések feldolgozásával és visszaigazolásával kapcsolatos információk .
 • A megrendelt termék / házhoz szállítás díjszabásának és fizetésének ismertetése
 • Az elállási jog ismertetése és gyakorlásának menete
 • Adatkezelési információk
 • Egyéb információk

Üzemeltetői adatok

Cégnév: Czinege Manufaktúra KFt.
Székhely: 6066 Tiszaalpár, Kátai sor 41.
Adószám: 13057071-2-03
Cégjegyzék szám: 03-09-110679
Kibocsátó cégbíróság:
Szerződés nyelve: magyar
Elektronikus elérhetőség: kosar@czinegemanufaktura.hu
Fax: 76/598-809
Adatvédelmi nyilvántartási azonosító: NAIH-79080/2014

Csomagküldő kereskedelmi nyilvántartási szám: 10/2014

Általános tudnivalók:

A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.rattanbolt.hu weboldalon (a továbbiakban: Weboldal) található elektronikus áruházában (a továbbiakban: CzinegeWebáruház) keresztül történik.

A rattanbolt.hu szolgáltatásait bárki jogosult igénybe venni, amennyiben a Weboldalon érvényesen és sikeresen regisztrálja magát, továbbá magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

A rattanbolt.hu-n történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon. Telefonon, faxon, e-mailen, levélben leadott rendeléseket a Szolgáltató nem fogad el. A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a Szolgáltató szintén elektronikus úton küldi el az Ügyfél részére.

A rendelés teljesítése a megrendelés visszaigazolását követően a rendelés leadása során megjelölt módon személyes átvétellel, vagy futárszolgálat általi kiszállítással történhet. A terméket kiszállítás esetén utánvéttel vagy banki előre utalással, személyes átvétel esetén készpénzzel fizetheti.

A megrendeléssel, visszaigazolással és a végszámlával létrejövő szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, azt a Szolgáltató nem iktatja és a későbbiekben nem lesz hozzáférhető.

A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a fent megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!


Rendelési információk


Regisztráció

A rattanbolt.hu-n történő vásárlás regisztrációhoz kötött. Erre a Weboldal főoldalán található Regisztráció menüpont alatt, az ott található adatlap hiánytalan kitöltésével kerülhet sor. A regisztrációt egyszer kell végrehajtania, későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégeznie.

A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. A Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha az Ügyfél a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik. A hibásan rögzített adatok megváltoztatására bejelentkezés után, az Adatok módosítása menüpontban lehetséges. Az aktív rendelést érintő adatok módosítására a +36 30-33-77-006-os telefonszámon vagy e-mail címünkön van lehetőség.Termékek leírása

A Szolgáltató megtesz mindent azért, hogy a Weboldalon megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása, stb.) a lehető legpontosabbak legyenek. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelhetnek.

A termék vételára mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett összeg, amely tartalmazza a törvényben előírt általános forgalmi adót (27%), azonban nem tartalmazza a házhoz s zállítás díját.

A Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja.

Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.Rendelés menete

A megrendelést a Szolgáltató weboldalán keresztül csak regisztrált Ügyféltől és csak akkor fogadja el, ha az Ügyfél a megrendeléshez szükséges valamennyi mezőt maradéktalanul kitölti. (Ha az Ügyfél valamely mezőt hibásan vagy hiányosan tölt ki, hibaüzenetet kap a Szolgáltatótól.) A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

Az Ügyfél a megrendelés leadásával kijelenti, hogy a jelen Általános Szerződési Feltételeket elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el.

Rendelés lépései

 • Belépés: erre a Weboldal főoldalán található Belépés menüpontra kattintva, az ott található mezők (email-cím, jelszó) kitöltésével kerülhet sor.
 • A kiválasztott és megvásárolni kívánt terméket (vagy termékeket) helyezze a kosárba.
 • A kosár tartalmát a főoldal jobb sarkában levő kosár gomb megnyomása után tudja ellenőrizni, módosítani illetve törölni. A vásárlás folytatásához ennél a pontnál már mindenképp szükséges a bejelentkezés! Bejelentkezés után választhatja ki a szállítási és fizetési módokat.
 • Szállítási és fizetési mód kiválasztása: a rendelés teljesítése személyes átvétellel, vagy futárszolgálat általi kiszállítással történhet. A terméket kiszállítás esetén utánvéttel vagy banki átutalással, személyes átvétel esetén készpénzzel fizetheti ki.
 • A megrendelés elküldése után Ön kap egy rendelési számot, amelynek segítségével a webáruházba belépve bármikor megtekintheti az egyes megrendeléseinek részleteit.
 • A megrendelés elküldését követően Ön elektronikus úton (emailben) visszaigazolást kap.

A megrendelések feldolgozása és visszaigazolása

 • A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 16:00 óráig.
 • A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.
 • Szolgáltató az Ügyfél megrendelésének megérkezését követően köteles az Ügyfél részére a vásárlást elektronikus úton (e-mailben) visszaigazolni. Amennyiben e visszaigazolás a megrendelés elküldésétől számított 48 órán belül Ügyfél részére nem érkezik meg, akkor a Szolgáltató ajánlati kötöttsége, illetve az Ügyfél bárminemű kötelezettsége minden további feltétel nélkül, automatikusan megszűnik.
 • A Webáruházban leadott rendelések általános teljesítési határideje - raktárkészlettől függően - a visszaigazolástól illetve az új kiadványok esetében annak megjelenési dátumától számított 7 munkanap. Amennyiben a rendelést a Szolgáltató nem tudja a vállalt határidőre teljesíteni, köteles a késésről és ha ismert, a szállítás új várható időpontjáról a lehető legkorábban tájékoztatni az Ügyfelet.
 • Az egyszerre rendelt, de különböző szállítási határidejű termékek egyszerre, egy csomagban vehetőek át - ekkor az átvétel a leghosszabb szállítási határidőhöz igazodik.
 • A jelen dokumentumban írt szállítási határidők kizárólag tájékoztató jellegűek, a Szolgáltatót nem kötelezik.
 • A szolgáltató fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a rendelés nem teljesítéséből, késésből, a szolgáltatás leállásából eredő, és/vagy az esetleges üzleti vagy magántermészetű információk elvesztéséből vagy egyéb anyagi veszteségből fakadó károkért.

A megrendelt termék / házhoz szállítás fizetésének módja és díjszabása

 • A megrendelések kiszállítását az MPL és a DPD teljesíti. További információkért kattintson ide!
 • A termékek Magyarország területén kívülre történő kiszállítását jelenleg nem áll módunkban teljesíteni.
 • A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8:00-16:00 óra közötti időszakban. Meghatározott órára történő kiszállítást a Szolgáltatónak nem áll módjában vállalni. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat háromszori kézbesítést kísérel meg, ezt követően az át nem vett csomagok szállítási költségét az Ügyfélre terheljük!
 • Az Ügyfél termékmegrendelés esetén köteles a kiszállítás időpontjában a csomagot tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációt a Szolgáltatónak nem áll módjában elfogadni. A kiszállítással és a megrendelési tételekkel kapcsolatos kifogásokat, kérjük még a szállítmányozó jelenlétében, jegyzőkönyv felvételével dokumentáljon.
 • Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját az Ügyfélre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!
 • A Szolgáltató a szállítási díj változtatásának jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.
 • Biztosítunk lehetőséget a megrendelt termékek személyes átvételére is üzleteinkben.

Fizetés

 • Utánvétes fizetés: Ebben az esetben vásárlóink az áru ellenértékét a kiszállításkor a futárszolgálat munkatársának fizetik ki készpénzben. A fizetéskor átvételi elismervényt kapnak. A megrendelt áruról szóló számla minden esetben a csomagban található.
 • Banki átutalás: Bankszámlaszámunk: 12061002-00141304-00100006 Az átutalt összeg megérkezését követően kerül a megrendelt áru kiszállításra. A megrendelt áruról szóló számla minden esetben a csomagban található.

Békéltető Testület

Kecskemét

Árpád körút 4

6000

Tel: +36 30 501 525