CZINEGE MANUFAKTÚRA KFT.
...természetes alapanyagból természetesen jót!
 • Főoldal
 • Blog
 • Kosarak
 • Tárolók
 • Virágtartók
 • Állathordó kosarak
 • Lakberendezés
 • Bútorok
 • Üzletberendezés
 • Háztartás
 • Lakástextil

Amibe mindenki beleszeret!
Stílus kalauz: ROMANTIKA

Ha a romantikus stílusra gondolunk, legtöbbünknek azonnal a túl sok érzelem, a giccs és a szerelem szirupos jelképei ugranak be. Pedig ez a stílus ennél sokkal többet rejt magában, érdemes hát kicsit közelebbről is megismerkednünk vele.

Romantika

FŐBB JELLEMZŐI

A romantikus stílusirányzat főbb vonala a gazdag érzelemvilág, a fantázia és sokszor a múlt jegyeit magában hordozó forma és hangulatelemek. Egy kicsit meseszerű, a finom színek és minták jellemzik, ezen kívül a természet és a tavaszi hangulat megjelenítése a legjellemzőbb erre a stílusra. Éppen ezért kiválóan ötvözhető a vintage stílussal.

Színeiben minden jó választás lehet, ami visszafogott és elegáns. A fáradtabb rózsaszín tónusai, a fehér, a krémszínek, fáradt sárga és kék. Anyagaiban leginkább a fa jellemző, hiszen a múlt és a természet talán ebben az anyagban tud leginkább megmutatkozni.


CSAK APRÁNKÉNT!

Ha már meglévő otthonunkba szeretnénk a romantika mesés hangulatát varázsolni, nem kell egy csapásra mindent méregdrágán átalakítanunk, szerencsére ezt a stílust sok-sok kreativitással és apróságok beszerzésével könnyedén becsempészhetjük otthonunkba.

Kezdjük az apróbb kiegészítőkkel, cseréljük le például virágaink elhasználódott vagy unalmas tartóit egy-egy szép, hangulatos virágtartóra. Több szín közül is választhatunk, ezért érdemes odafigyelni, hogy mindenképp valamelyik fáradtabb szín mellett döntsünk. Beszerezhetünk olyan darabokat is, melyeket virágok díszítenek, a romantikus hangulat tökéletes kiegészítői lehetnek a vidám pipacsvirággal díszített kaspók.

Folytatásként lehet olyasfajta kiegészítőben is gondolkodni, ami egyszerre hasznos és dekoratív is, mint például a fürdőszoba szettek, melyekkel nem csak hogy rendezettebbé válik a helység, de egy romantikus stílusú tárolóval már megtettük az első lépéseket lakásunk stílusváltásáért.

A különböző tárolók egyik legötletesebb darabjai a dekoratív faládák, melyek nemcsak hogy méretüknél fogva rengeteg mindent képesek „eltűntetni”, de több funkciósak is, egy fürdőszobában például szennyestartó is lehet, de ücsöröghetünk is rajta. Kisgyerekesek már úgyis tudják, a kicsik képesek órákig fürdeni, mi pedig jobb, ha ezalatt végig rajtuk tartjuk a szemünket, jó esetben ülve.

Romantika

KÉSZEN VETT VAGY DIY?

Ha romantikus stílusú bútort szeretnénk, jó, ha fából készült darabokat szerzünk be, a hálószobában például praktikus lehet egy kis fa komód, az előszobába pedig egy dekoratív pad, mely csavart fa lábaival jól illeszkedik majd a választott stílusunkhoz. Sőt, a kertbe is érdemes kivinni a romantikát, egy kényelmes fehér pihenőágy igazán hangulatos látvány lesz, és persze ki ne szeretne jó időben kint heverészni a zöldben?

TIPP: A romantikus hangulat nem igényel nagy befektetést, viszont fontos, hogy nyitva tartsuk a szemünket, hisz a legapróbb kiegészítők is sokat dobhatnak környezetünk hangulatán. Nézegessük a Czinege Manufaktúra oldalát, hisz kínálatunkat folyamatosan frissítjük. Amennyiben pedig már csak valami apróság hiányzik, de bizonytalan, keressen minket, örömmel segítünk!

Persze rengeteg aprósággal dobhatjuk fel még a lakásunkat, a romantika kedvelői dúskálhatnak a sok dísz és kiegészítő között. Szerezzünk be kis ékszeres dobozkát, mely az asztalunk éke lehet, vagy illatosítsuk környezetünket egy csinos kis rózsa formájú üvegcsével vagy tegyünk ki a téli kertbe margarétás lámpást.

TIPP: Ha nem biztos benne, hogy mi passzolna leginkább lakásához vagy kertjéhez, örömmel segítünk! Tanácsadásért keressen minket, elérhetőségeink bármelyikén.

Romantika

ÉS VÉGÜL…

A romantikus stílus tehát nem csak hogy könnyedén kialakítható, de világos, pasztell színeinek köszönhetően még a teret is tágítja, szellősebbé teszi, így a kisebb méretű helyiségekben kifejezetten ajánlatos. Természetesen az ötletek tárháza kimeríthetetlen, egy idő után rááll majd a szemünk a stílusra és teljesen természetessé válik, hogy az ágynemű is virágos és könnyed lesz, a törülköző és a terítő is. Kedves és szerethető stílus, nem véletlen ez a hihetetlen népszerűség, ami évek óta övezi!AJÁNLOTT TERMÉKEINK
Cikkszám: 14-11-01-00
Szélesség: 40 cm
Mélység: 20 cm
Magasság: 60 cm
Akciós ár:
1.752 Ft
Kedv.: 27%
2.400 Ft
Cikkszám: 14-11-08-00
Szélesség: 40 cm
Mélység: 22 cm
Magasság: 60 cm
Akciós ár:
1.752 Ft
Kedv.: 27%
2.400 Ft
Cikkszám: 14-11-09-00
Szélesség: 35 cm
Mélység: 27 cm
Magasság: 78 cm
Akciós ár:
3.236 Ft
Kedv.: 27%
4.432 Ft