CZINEGE MANUFAKTÚRA KFT.
...természetes alapanyagból természetesen jót!
 • Főoldal
 • Blog
 • Kosarak
 • Tárolók
 • Virágtartók
 • Állathordó kosarak
 • Lakberendezés
 • Bútorok
 • Üzletberendezés
 • Háztartás
 • Lakástextil

Kosár mustra – kedvencek a házban és a kertben!

Ha egy kicsit körülnézünk egy vásárcsarnokban, láthatjuk mi van a nők nagy többségének a kezében; hagyományos fonott kosarak. Ez a régi, jól bevált kellék ugyanis egyszerűen elnyűhetetlen és örök kedvenc.
Ami viszont újdonság lehet, az az, hogy hány fajta kosárból válogathatunk ma már. Sokféle funkciót látnak el már ezek a kézműves termékek, mert egy halom jó tulajdonságuk van. Könnyűek, jól szellőznek, és természetes anyaguknak köszönhetően rugalmasak annyira, hogy amíg a műanyag könnyen reped, törik, addig ezeket a kosarakat valószínűleg még gyermekeink is használni fogják.
Lássuk, mi mindenre jók:

Kosár mustra – kedvencek a házban és a kertben!

Bevásárló kosarak

Számtalan fajtájával találkozhatunk, autóba és biciklire készült darabok is vannak köztük, választhatunk attól függően, hogyan járunk vásárolni. Aztán ott vannak a gyerekeknek szánt kosarak is, a kislányok nagy megelégedésére. De nem csak a korosztályra, hanem az egyéni ízlésre is gondoltak a készítők, az utóbbi időben nagy kedvenc lett a csónak kosár, ami egy mai, modernebb formájú kosár, a romantikusabb lelkűek imádják. Egy biztos, ezek a kosarak megkönnyítik a dolgunkat, sőt a kamrában még tárolónak is tökéletesek.


Fahordó kosarak

Az utóbbi időben egyre többen használják a vegyes tüzelésű kazánokat vagy kandallót, ami – az anyagiakat tekintve – rendkívül gazdaságos. Ha pedig fával is fűtünk és esetleg van egy gyönyörű kandallónk, érdemes találnunk egy olyan tárolót, amiben a farönköket is odakészíthetjük. Fahordó kosárból is jócskán megnőtt a választék, találhatunk betonbiztos darabokat fém merevítéssel, hogy véletlenül se kelljen aggódunk a fa súlya miatt, vagy ott vannak a hagyományos darabok is, a szögleletes, és a hengeres formájúak. Választhatunk többféle színben és árnyalatban, szép és természetes látványt nyújtanak ezek a fás kosarak. Arról nem is beszélve, hogy megkímélnek minket sok-sok szaladgálástól, érdemes a tűz közelébe készíteni a következő adag fát.


Gazdasági kosarak

Akinek van kertje, netán még veteményese is, annak biztosan jól jön a gazdasági kosár, ami az egyik leghasznosabb darab a kerti munkákhoz. Ezekkel a kosarakkal sokáig tárolhatjuk a leszedett zöldségeket, jól szellőznek. Itt leginkább a méret a fontos, de természetesen azért itt is megtalálhatóak a festett és díszített darabok, hiszen dekorációnak sem utolsók ezek a kosarak, egy helyes kis kerti vintage konyhába például kiválóan mutatna ez a festett, díszített hagymás kosár.

Kosár mustra – kedvencek a házban és a kertben!

Gyümölcsös kosár

Azoknak a gyümölcsöknek, melyeknek nem feltétlenül szükséges az állandó hűtés, a lehető legjobb, ha egy szellőző, vesszőből font kosárban tartjuk őket. Egyrészt tovább maradnak szépek, másrészt az asztalra kitéve még dekorálja is környezetünket egy szép, egészséges gyümölcsökkel megpakolt tál. Választhatunk kisebbet, nagyobbat, attól függően, mennyire vagyunk rajongói a finomságoknak.


Kenyeres kosarak

A kenyeres kosár talán az egyik legnépszerűbb konyhai kellék, amit a háztartásokban megtalálhatunk. Ha szeretjük a jó hangulatú közös étkezéseket, ahol a terítés és a tálalás igényes, a kínáló kosarak és kenyeres kosarak igazán jól jönnek. És már azoknak sem kell lemondani ezekről a praktikus tárgyakról, akik a vidám, modern és színes kiegészítőket kedvelik, ezek ugyanis több színben és formában is megtalálhatóak, akár bélelten is. Sőt, az álló kenyeres kosár egy igazi különlegesség, melyet akár ajándékba is adhatunk.

Kosár mustra – kedvencek a házban és a kertben!

Természetesen az itt felsorolt kosarak mindegyikében tárolhatunk bármit, amihez csak kedvünk van, a bambusz kenyeres kosarak például kiválóak lehetnek apróságok, dekortárgyak, kulcs vagy aprópénz tárolására is.

TIPP: Ahogy a vesszőből készült bútorokat, ezeket a kosarakat is érdemes nagy ritkán áttörölni bútorápolóval, vagy egy nedves ronggyal, hogy rugalmasságukat sokáig megtartsák.

Ez a kis körkép is megmutatta, mennyi mindenre használhatóak a kézzel készített vessző tárgyak, melyek elsőre talán apróságnak tűnnek, ám ezek azok az apró ötletek, melyekkel kellemesebbé, könnyebbé tehetjük mindennapjainkat.AJÁNLOTT TERMÉKEINK
Cikkszám: 01-16-10-00
Szélesség: 40 cm
Mélység: 28 cm
Magasság: 23-35 cm
Termék ára:
3.797 Ft
Kedv.: [@ksz]%
[@ar] Ft
Cikkszám: 02-10-11-00
Szélesség: 28 cm
Mélység: 28 cm
Magasság: 14 cm
Termék ára:
2.527 Ft
Kedv.: [@ksz]%
[@ar] Ft
Cikkszám: 02-11-04-01
Szélesség: 29 cm
Mélység: 29 cm
Magasság: 12 cm
Termék ára:
2.146 Ft
Kedv.: [@ksz]%
[@ar] Ft
Cikkszám: 08-08-16-50
Szélesség: 50 cm
Mélység: 50 cm
Magasság: 32/42 cm
Akciós ár:
3.199 Ft
Kedv.: 27%
4.382 Ft
Cikkszám: 08-22-10-00
Szélesség: 40 cm
Mélység: 36 cm
Magasság: 40/30 cm
Termék ára:
5.067 Ft
Kedv.: [@ksz]%
[@ar] Ft
Cikkszám: 08-23-13-90
Szélesség: 55 cm
Mélység: 36 cm
Magasság: 20/33 cm
Termék ára:
4.797 Ft
Kedv.: [@ksz]%
[@ar] Ft
KORÁBBI BEJEGYZÉSEINK
minde ami kert

Az elmúlt években óriási lett az igény arra, hogy kicsit közelebb kerüljünk a természethez. Nagy szükségünk van rá és sokan már tudatosan alakítják úgy a környezetüket, hogy az minél naturálisabb legyen. Keressük a természetes környezetet, kertes házba költözünk, akár több órányira is munkahelyünktől, vagy lakásunkat igyekszünk úgy kialakítani, hogy az minél megnyugtatóbb és hangulatosabb legyen.

Bővebben


minde ami kert

Ha a természet és a kert szerelmesei vagyunk, sok mindent tehetünk azért, hogy a tökéletes álomkertünk megvalósuljon.

És bár elsőre talán azt gondolnánk az eredmény pusztán az anyagiak kérdése, a jó hír az, hogy egészen apró ötletekkel és kiegészítőkkel is hatalmas változásokat érhetünk el!

Bővebben